Pages

sâmbătă, 22 februarie 2014

(Video) Google Project Tango - prototip de smartphone dotat cu senzori 3D de recunoastere a miscarii, prezentat oficial

Google a facut publice cateva detalii legate de Proiectul Tango, un smartphone aflat acum in stadiu de prototip si care este dotat cu senzori speciali, capabili sa perceapa tridimensional mediul inconjurator.
Prototipul telefonului este deja in testele unei echipe restranse de dezvoltatori Google, dupa cum scrie Engadget. Smartphone-ul are un ecran de 5 inci si ruleaza Android, insa aceste detalii sunt mai putin importante in conditiile in care punctul forte al terminalului este "colectia" de senzori si procesorul special, Myriad 1 (de la Movidius), care lucreaza in tandem pentru recunoasterea miscarii si calcularea adancimii de camp a mediului inconjurator.


Tehnologia, care cu ajutorul procesorului Myriad 1 este si economica, va permite smartphone-ului sa perceapa si sa "inteleaga" mediul inconjurator intr-un mod similar creierului uman. Tehnologia este asemanatoare Kinect-ului Microsoft. Si, pentru ca tot am adus in discutie Kinect, merita mentionat faptul ca seful echipei de dezvoltare a Project Tango este Johnny Lee, fost dezvoltator in cadrul echipei Microsoft care s-a ocupat de senzorul regasit pe consolele Xbox.
Dupa cum afirma Johnny Lee, noua tehnologie propusa prin Proiectul Tango va schimba radical experienta oferita de smartphone-uri utilizatorilor, atat pe parte de gaming cat si prin aplicatiile de navigatie care vor putea cartografia foarte exact mediul.
Google nu a prezentat public si prototipul smartphone-ului aflat in dezvoltare, dar a oferit un demo video care pune in valoarea performantele sistemului optic si in care puteti vedea in actiune inclusiv un device de test.


Sursa: Hit.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Powered by High tech Blog™