Surse apropiate Samsung sustin, in presa din Coreea de Sud, ca noul Galaxy S5 nu va avea scaner pentru iris, insa va avea senzor pentru amprenta, asa cum are si rivalul iPhone 5s, scrie gsmarena.
Cei de la Samsung ar fi renuntat la ideea cu irisul la Galaxy S5 pe motiv ca nu ar fi intuitiva. E mai complicat sa iti tii ochiul in fata camerei de fiecare data cand vrei sa deblochezi telefonul. Apoi, mai sunt si situatiile in care te afle intr-o camera intunecata sau noaptea, afara, ori pur si simplu porti ochelari de soare.

Vicepresedintele companiei, Lee Young-Hee spunea ca Samsung studiaza ideea cu irisul pentru Samsung Galaxy S5, insa s-ar parea ca aceasta tehnologie nu este viabila.
In plus, companiile specializate pe senzori biometrici, precum IriTech, Sambon Precision & Electronics Co. neaga faptul ca ar fi avut discutii cu Samsung pe zona de scanare a retinei. Pe de alta parte, suedezii de la Fingerprint Cards AB au desclarat ca sunt in tratative cu mari producatori de telefoane mobile, inclusiv din Coreea de Sud.
Totusi, si cei de la LG, care au cartierul general tot in Coreea de Sud, au anuntat ca vor pune un senzor de amprenta pe LG G3, asadar e posibil ca suedezii sa lucreze cu ei.
Sursa: Yoda.ro