Pages

joi, 30 ianuarie 2014

Cum a devenit Angry Birds instrument de spionaj pentru NSA

Una dintre cele mai raspandite si apreciate aplicatii mobile de divertisment din lume, Angry Birds, a devenit un intrument eficient de interceptare de date pentru agentia de spionaj americana si cea britanica. Amuzant? Deloc.
Cele mai recente dezvaluiri referitoare la activitatea ilegala a Agentiei Americane de Securitate arata ca jocul Angry Birds a devenit un tool foarte apreciat de agentii NSA. Prin intermediul aplicatiei, spionii americani, dar si cei britanici, se pare, pot afla o serie de date despre utilizatorul aplicatiei. Este vorba despre aflarea locatiei, a varstei utilizatorului si, dupa cum scriu cei de la The Verge, inclusiv identificarea ...etniei.


Accesul la informatiile amintite mai sus se face cu acordul initial al utilizatorului de aplicatii ad-supported, care pentru a instala si rula o aplicatie de acest tip accepta impartasirea diferitelor date.
Acum, intrebarea care ne vine in minte este daca teroristii se joaca Angry Birds... Desigur, nu doar acest joc extrem de raspandit este tinta celor de la NSA si GCHQ. Datele provenite din Google Maps sunt o adevarata mina de aur pentru serviciile secrete, mai ales ca inca din 2010 se stie ca agentiile pot intercepta locatia unei persoane imediat ce aceasta a pornit aplicatia de harti a Google. Iar daca doriti o imagine copleta a amplorii pe care a luat-o fenomenul, nu trebuie decat sa va ganditi cate apliatii ad-supported exista in magazinul dedicat al Google.

Sursa: hit.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Powered by High tech Blog™