Pages

miercuri, 11 decembrie 2013

Demn de Star Wars. NASA va folosi roboti umanoizi (VIDEO)

nasa-robot
NASA a anuntat dezvoltarea unui nou robot umanoid ce ar putea fi trimis sa lucreze in zonele in care prezenta umana este practic imposibila.

Valkyrie este dotat cu zeci de senzori si camere video care ii permit controlul si explorarea oricarui mediu in care este trimis in misiune.

Robotul va fi destinat misiunilor in zone cu potential de explozie, in cele puternic poluate si, probabil, celor de explorare a planetei Marte.

Dezvoltat de JSC Dextrous Robotics Lab, robotul concureaza direct cu alte proiecte similiare, prezentate de GadgetReport.ro
Unul dintre acestea este Pet-Proto, primul robot capabil sa escaladeze obstacole, la fel ca un om.
Proiectul concureaza, pe 20 decembrie, pentru premiul de 2 milioane de dolari oferit de Armata SUA persoanei sau firmei care creaza primul robot umanoid. Pentru a castiga premiul, robotul trebuie sa mearga in doua picioare si sa indeplineasca mai multe sarcini, de la folosirea unor obiecte la….condusul unei masini.
Oficialii americani afirma, cu jumatate de gura, ca robotul umanoid nu va fi folosit pe campul de lupta.  Armata SUA ar fi interesata sa foloseasca robotii pentru a actiona in caz de dezastre. Aflati mai multe amanunte din comunicatul de presa de mai jos.
Un posibil pretendent la premiul pus la bataie de autoritatile americane. Este vorba de proiectul Petman (Protection Ensemble Test Mannequin), dezvoltat deBostonDynamics.
Este vorba de un robot militar antropomorf cu adevarat iesit din comun. Petman se misca atat de natural si dezvolta actiuni care il propun in poll-position pentru titlul de cel mai spectaculos proiect creat vreodata.
Din imaginile pe care le puteti urmari in clipul de mai jos rezulta ca Petman (poate efectua miscari aproape umane, de la aplecari, ridicari, genoflexiuni si flotari la alergat.
La fel de interesant este faptul ca procesorul lui Petman simuleaza multe dintre functiile umane, de la temperatura la transpiratie.
Dezvoltarea robotului a necesitat 13 luni de design si 17 luni de constructie. Robotul are 82 kilograme si 183 centimetri inaltime si aduce aminte de trupele de roboti din celebra serie Razboiul Stelelor.
Proiectul este dezvoltat de Boston Dynamics impreuna cu Measurement Technologies Northwest,Oak RidgeNational Lab si MRIGlobal.
Intr-o prima faza, robotul va testa imbracamintea cu protectie chimica insa nu este exclus ca, pe viitor, sa fie “antrenat” in misiuni reale de lupta.Mai multe amanunte puteti citi aici





0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Powered by High tech Blog™