Pages

miercuri, 4 decembrie 2013

Aplicaţiile desktop Chrome vor ajunge şi pe platformele mobile Android şi iOS

Anunţate oficial în luna septembrie a acestui an, deşi au fost disponibile dezvoltatorilor software şi utilizatorilor interesaţi cu ceva timp înainte, aplicaţiile desktop Chrome vor ajunge şi pe platformele Android şi iOS, unde vor putea funcţiona la fel ca produsele software native binecunoscute.
Pentru cei care nu s-au lovit încă de acest tip de produse software, aplicaţiile Chrome sunt o versiune puternic îmbunătăţită a aplicaţiilor Web obişnuite. La fel ca acestea din urmă, aplicaţiile Chrome sunt construite pe un nucleu HTML5, CSS şi JavaScript, la care se adaugă însă o serie de interfeţe software care oferă posibilitatea funcţionării offline, stocarea locală a datelor, lipsa dependenţei de mediul grafic al browser-ului şi posibilitatea accesării resurselor hardware locale. Astfel, aplicaţiile Chrome devin o alternativă la produsele software tradiţionale, îmbinând portabilitatea şi securitatea aplicaţiilor Web tradiţionale cu integrarea nativă cu sistemul de operare care le găzduieşte.
Disponibile în acest moment pentru platformele Windows şi Chrome OS, OS X şi Linux urmând să devină şi ele compatibile în curând, aplicaţiile Chrome se pare că vor migra din mediul desktop şi către platformele software mobile.
Noutatea a fost descoperită pe GitHub, unde un dezvoltator software Google oferă o serie de instrumente software necesare pentru migrarea aplicaţiilor desktop Chrome către platformele software mobile şi instrumente pentru dezvoltarea unor produse special concepute pentru aceste noi platforme. Pentru migrarea la iOS şi Android, Google va folosi o platformă software open-source care va permite scrierea unor plug-in-uri necesare pentru emularea funcţiilor oferite de interfeţele software native Chrome în cazul sistemelor de operare desktop.
Google nu a comentat încă această noutate, însă Joe Marini, una dintre figurile publice a echipei de dezvoltatori software din cadrul Google, a afirmat că se aşteaptă ca o versiune Beta a platformelor de dezvoltare necesare să fie disponibilă în ianuarie. În acest moment, singura platformă software mobilă suportată este Android 4, versiunile 2.2 şi 2.3 fiind şi ele posibile, în timp ce progresul făcut în cazul platformei iOS este necunoscut.
Sursa: go4it.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Powered by High tech Blog™