Pages

joi, 1 august 2013

Android 4.3 a fost lansat - ce este nou şi interesant

Împreună cu noua versiunea a tabletei Nexus 7, Google a actualizat şi platforma Android la numărul de versiune 4.3, acesta aducând o parte din noutăţile pe care compania nu le-a anunţat în cadrul Google I/O dar le-a sugerat ulterior.
Tabletele care rulează versiunea 4.2 a platformei Android au beneficiat de posibilitatea creării mai multor conturi de utilizator, însă noul 4.3 merge mai departe. Părinţii vor putea apela acum la restricţionarea accesului la aplicaţii nedorite, la cumpărăturile făcute din aplicaţii sau la jocuri, precum si la filtrarea conţinutului nerecomandat copiilor.
La nivelul interfeţei se remarcă apariţia autocompletării numelor şi numerelor din agendă în Dial Pad, îmbunătăţirea algoritmilor de predicţie ai tastaturii, reducerea latenţelor pentru perifericele USB şi apariţia unei secţiuni separate pentru aplicaţiile blocate în Setting/Apps. Pe lângă acestea, lista de schimbări mai specifică simplificarea paşilor la iniţializarea unui nou terminal Android, comutarea mai rapidă între profilurile de utilizator şi utilizarea opţională a localizării pe baza reţelelor Wi-Fi fără activarea acestui modul de date.
Nefăcând parte din Android 4.3, dar fiind lansată legată de lansarea acestuia, noua aplicaţie Google Play Games este o interfaţă pentru deja lansatul Play Game Services, Android beneficiind acum şi el un un centru pentru jocuri precum Microsoft XBOX Live sau Apple Game Center.
Din punct de vedere tehnic, Android 4.3 aduce suport pentru standardul Bluetooth 4.0 Low-Energy (Bluetooth Smart) şi pentru profilul Bluetooth AVRCP 1.3, care permite afişarea tagurilor audio ID pe perifericele cu ecran conectate, cum ar fi un sistem audio auto. Componenta audio din Android 4.3 oferă acum virtualizarea surround a sunetului stereo prin licenţierea tehnologiei Cingo de la Fraunhoffer iar pachetul de codecuri video a fost îmbunătăţit cu un encoder VP8.
Optimizările performanţei interfeţei, care au început odată cu Android 4.1 si Project Butter,  s-au îmbogăţit cu o conductă de randare mai inteligentă, capabilă să ordoneze, grupeze sau unească apelurile grafice 2D şi care beneficiază de procesare paralelă mai bună. Aceste optimizări promit sporuri de performanţă fără nici o intervenţie sau modificare din partea dezvoltatorilor software.
La fel de interesantă este apariţia suportului OpenGL ES 3.0, care aduce un număr semnificativ de îmbunătăţiri la nivelul procesării, compresiei şi filtrării texturilor sau calculării graficii poligonale. În acest moment, OpenGL ES 3.0 este suportat de unele nuclee grafice precum Adreno 305, 320 şi 330, modelele din generaţia a doua Midgard de la ARM (Mali T6xx) şi modelele mai noi din familia PowerVR Rugue
Versiunea 4.3 a platformei Android a început deja să fie disponibilă pentru terminalele Nexus 4, Nexus 7, Nexus 10 şi Galaxy Nexus, cei nerăbdători putând purcede la actualizarea manuală în cazul în care nu au primit deja actualizarea automată.
Sursa: go4it.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Powered by High tech Blog™