Pages

vineri, 28 iunie 2013

Samsung ATIV Q, un hibrid laptop/tabletă de 13" rulează Windows 8 şi Android 4.2

În cadrul unui eveniment care a avut loc la Londra, Samsung a prezentat tableta convertibilă ATIV Q, un hibrid care încearcă să împace două tipuri de utilizatori prin implementarea a două sisteme de operare: Windows 8 şi Android.
O tabletă bazată pe un procesor Intel Core i5-4200U din generaţia Haswell, ATIV Q se remarcă prin ecranul cu diagonală de 13,3” şi rezoluţie  WQXGA+ (3200 x 1800 pixeli), ceea ce-i permite să atingă o densitate a pixelilor de 275 ppi şi să ofere astfel o lizibilitate de invidiat. Ecranul include şi un digitizor optimizat pentru celebrul stylus S Pen, care este inclus în pachetul ATIV Q.
Specificaţiile dezvăluie că ATIV Q dispune de o memorie RAM cu o capacitate de 4 GB, 128 GB de stocare internă SSD, cameră frontală HD şi o baterie care promite 9 ore de autonomie. Conectorii disponibil includ două porturi USB, unul 3.0 şi celălalt 2.0, ieşire video Micro HDMI, jack audio in/aut, slot pentru carduri SD şi un adaptor Ethernet extern. Tableta are dimensiunile de 32,7 x 21,75 x 1,4 centimetri şi o greutate de 1,28 kilograme.
După cum se remarcă din imagini, ATIV Q este un hibrid interesat care permite utilizarea ca tabletă sau laptop, ecranul fiind aşezat pe un picior flexibil care permite şi alte moduri de orientare.
Samsung nu este prima companie care a avut ideea să ofere la pachet sistemele de operare Windows 8 şi Android, combinând astfel o platformă desktop universală cu una mobilă care oferă mult mai multe aplicaţii pentru tablete.
Faţă de implementarea separată folosită de ASUS pentru Transformer Book Trio, ATIV Q foloseşte un mediu Android 4.2.2 virtualizat care permite lansarea aplicaţiilor direct din interfaţa Modern UI, comutarea din mers între sistemele de operare şi transferul de fişiere în cele două medii software.
În acest moment, Samsung nu a dezvăluit încă data la care noul ATIV Q va ajunge pe piaţă şi nici preţul acestuia.




Sursa: go4it.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Powered by High tech Blog™