Pages

joi, 21 februarie 2013

Totul despre Nexus Q: ce sanse are sa cucereasca utilizatorii


Cea mai mare surpriza prezentata de Google la conferinta I/O, Nexus Q este un gadget "social streaming media player", care promite sa transforme divertismentul casnic. Iata tot ce ai nevoie sa stii despre Google Nexus Q, de la ce face si cum face pana la ce sanse are sa cucereasca utilizatorii.
Disponibil pentru moment doar in SUA, Nexus Q va fi lansat la mijlocul lunii iunie, la un pret de 300 dolari. La prima vedere, designul sau este impresionant: sfera neagra, cu LED-uri interactive, aplatizata usor in partea de jos pentru a nu se rostogoli de pe mobila.
Totul despre Nexus Q: ce sanse are sa cucereasca utilizatorii
Ce se ascunde sub designul excelent? Nu prea multe, scrie CNETGoogle Nexus Q pare destinat deocamdata doar utilizatorilor de smartphone-uri Android, iar functionalitatea sa este limitata de serviciile Google.
Nexus Q poate face streaming direct din Google Play Music, Google Play TV & Movies sau din YouTube si are si rol de amplificator audio.
1. Google Nexus Q: Hardware
Odata pornita, sfera neagra se lumineaza usor cu un inel LED si cu un mic punct luminos, ce poate fi apasat pentru comanda "Mute". Contine un sistem cu procesor dual-core, 1GB memorie RAM, 16GB spatiu de stocare flash si ruleaza deocamdata Android 4.0.
Totul despre Nexus Q: ce sanse are sa cucereasca utilizatorii
Conectivitatea Wi-Fi dual-band 802.11n este completata de Bluetooth si NFC, iar Nexus Q are porturi micro-USB, micro HDMI si audio out pentru amplificatorul audio.
2. Google Nexus Q: Setup
Nexus Q nu include o telecomanda, lucru ce poate crea dificultati mari in familiile in care nu toti membrii detin o tableta sau un smartphone Android.
Totul despre Nexus Q: ce sanse are sa cucereasca utilizatorii
Dupa ce sunt introduse toate cablurile, lucru ce poate fi usor dificil avand in vedere forma gadgetului, Nexus Q se conecteaza prin Bluetooth la gadgetul Android si prin micro-HDMI la TV.
3. Google Nexus Q: Functionalitate cloud
Restrictiile Nexus Q pot fi neplacute pentru multi cumparatori: gadgetul ofera continut audio si video doar din magazinul Google Play (din pacate, nu si in Romania) si continut de pe Youtube.
Totul despre Nexus Q: ce sanse are sa cucereasca utilizatorii
Cand se conecteaza mai multe gadgeturi Android la Nexus Q, pot fi create playlist-uri comune, lucru ce ar putea transforma experienta media casnica. Din pacate, sfera neagra Google nu permite nici macar rularea continutul media stocat pe un server DLNA si nici nu este compatibil cu servicii Google ca Picasa.
4. Google Nexus Q: Amplificator audio
Ca amplificator audio de 25W, Nexus Q isi face treaba onorabil, fara sa distorsioneze sunetul atunci cand este dat la maxim, insa acest maxim pare sa tina de tipul de difuzoare folosite. Google recomanda folosirea unei perechi de Triad Bookshelf Speakers, pe care le vinde la pretul de 400 dolari.
Totul despre Nexus Q: ce sanse are sa cucereasca utilizatorii
Chiar daca poate fi folosit pentru a da o petrecere conectat la difuzoare foarte bune, Nexus Q nu poate juca rolul de amplificator principal in sufragerie, deoarece nu se conecteaza la set top box sau la consolele de jocuri, doar la TV si boxe.
5. Google Nexus Q: Hacking
Una dintre vestile bune legate de Nexus Q tine de primul hacking realizat in numai 24 de ore de la prezentarea produsului. Un dezvoltator de aplicatii Android a reusit sa deschida jocul Swords and Soldiers direct de pe Nexus Q, dar momentan nu poate fi jucat, scrie SlashGear.
Totul despre Nexus Q: ce sanse are sa cucereasca utilizatorii
Daca Nexus Q devine compatibil cu mai multe aplicatii si servicii cloud, fie cu acordul Google, fie prin inventivitatea hackerilor, sfera neagra Nexus Q ar putea ajunge un gadget si mai atractiv, pe viitor.
Crezi ca Nexus Q va fi un succes pentru Google? Este un gadget revolutionar sau unul de care utilizatorii se pot lipsi?
Sursa: hit.ro


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Powered by High tech Blog™