Pages

marți, 26 februarie 2013

Miscare surpriza: LG a cumparat WebOS de la HP!


Sistemul de operare mobil WebOS, cumparat de HP odata cu achizitionarea Palm si care a avut cel mai bizar "traseu" din cate OS-uri cunoastem noi, pare sa fie salvat in cele din urma si sa nu dispara in ceata asa cum se prefigura. LG a anuntat ca a preluat divizia WebOS de la Hewlett Packard si are planuri mari pentru sistemul de operare.
WebOS a fost in urma cu cativa ani unul dintre sistemele de operare care promiteau extrem de mult: era stabil, adaptabil si, mai ales, un adevarat magnet pentru dezvoltatori. Renuntarea HP la Palm, implicit "aruncarea" WebOS in lumea open source, a dus la intrarea sistemului de operare intr-o zona latenta.
Faptul ca LG achizitioneaza WebOS este o veste excelenta pentru cei care au avut posibilitatea sa vada cum functioneaza software-ul si ce perspective bune de dezvoltare are bazandu-se pe o comunitate de developeri pasionati.
Dar, surpriza, LG nu va folosi WebOS pentru smatphone-uri sau tablete. Coreenii au planuri multimedia pentru sistemul de operare si intentioneaza sa-l integreze in urmatoarea generatie de SmartTV-uri si alte device-uri conexe.
Oricum, acum avem datele oficiale ale tranzactiei, respectiv ce "pachet" din divizia detinuta pana de curand de HP pleaca spre LG. Tranzactia include codul sursa al WebOS, documentatia aferenta si site-urile WebOS. Mai important, deal-ul include si patentele Palm, care vor intra acum in proprietatea LG.
Detaliile financiare ale tranzactiei nu au fost date publicitatii.

Sursa: hit.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Powered by High tech Blog™