Pages

miercuri, 30 ianuarie 2013

Google Maps: harta pentru Coreea de Nord


Vizita efectuată de către Eric Schmidt în Coreea de Nord în urmă cu câteva săptămâni nu a rămas fără urmări: utilizatorii Google Maps au acum la dispoziţie hărţi detaliate din această ţară. Astfel, capitala Pyongyang este reprezentată la nivel de străzi şi monumente – pe harta Coreei fiind marcate chiar şi taberele de prizonieri.
harta Coreea de Nord
Cu toate acestea, oficialii Google spun că nu este nici o legătură între vizită şi apariţia hărţilor. Ei afirmă că hărţile nord-coreene au fost realizate de o comunitate de cartografi care au început lucrul încă din 2009, pe baza unor imagini din satelit, informaţiilor publice şi cunoştinţelor personale, utilizând tool-ul „Map Makwer”. O legendă frumoasă, dacă ne e îngăduit să-i spunem aşa – şi asta pentru că se ştie foarte clar că un nord-coreean de rând nu are acces la internet!

Poate tocmai de aceasta, Jayanth Mysore, senior product manager la Google, a afirmat pe blogul său personal că harta „nu e perfectă” şi a cerut ajutorul celor dispuşi să contribuie la îmbunătăţirea ei.
Harta capitalei Pyongyang înainte…
…şi după!

Amănunte interesante despre cele patru zile pe care delegaţia americană le-a petrecut în Coreea de Nord pot fă găsite pe blogul fiicei preşedintelui Google, Sophie, care - la întoarcerea în Statele Unite – a scris despre această inedită experienţă.

Sursa: chip.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Powered by High tech Blog™