Pages

miercuri, 16 ianuarie 2013

Facebook a lansat Graph Search (beta)


Cea mai mare retea de socializare din lume, Facebook, a anuntat astazi, in cadrul unui eveniment special, lansarea Graph Search, o noua functie a retelei.
Graph Search, aflata momentan in versiune beta, este o functie de cautare diferita de cea clasica web search, dupa cum afirma Mark Zuckerberg, prin faptul ca ofera rezultate foarte precise.
Utilizatorii de Facebok vor putea intreba prin Graph Search. de exemplu, "care sunt prietenii mei care locuiesc in San Francisco", iar noua functie va oferi o lista cu toate datele prietenilor respectivi.
In principal, este vorba despre integrarea in Facebook a unor filtre (printr-un parteneriat cu Bing), care sa ofere, la cautarea unui anumit continut, rezultate foarte precise.
De asemenea, Graph Search ofera rezultate legate de ceea ce le place prietenilor din lista Facebook a unui utilizator: la ce restaurante merg, ce muzica le place etc.
Graph Search poate oferi utilzatorilor detalii despre anumite locatii (restaurante de exemplu).
Noua functie de cautare pe reteaua de socializare da rezultate in functie criterii diferite, de exemplu, va oferi raspunsurile in functie de interactiunile anterioare ale userului cu prietenii din retea.
Cei de la Facebook spun ca userii pot folosi un limbaj natural atunci cand pun intrebari: "oameni care se numesc "X" si sunt prieteni cu "Y" si au absolvit o anumita scoala".
Noua functie de cautare poate oferi ca rezultate si imagini postate pe reteaua de socializare. O intrebare care ar genera imagini este, de exemplu, "Photos of Berlin, Germany from 1989". Exemplele pot continua.
Mai multe pe  Hit.ro


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Powered by High tech Blog™