Pages

miercuri, 31 octombrie 2012

Ericsson lansează primul browser mobil care permite comunicarea audio-video în timp real



·   Tehnologia WebRTC facilitează comunicarea audio-video în timp real prentru browserele web
·   Dezvoltatorii vor putea dezvolta aplicații audio-video pentru web mobil
·   Browserul este disponibil gratuit pentru dispozitivele iPhone, iPad și Android

Ericsson Research a lansat „Bowser”, primul browser pentru dispozitive mobile care permite comunicarea audio-video în timp real.Tehnologia WebRTC (Web Real Time Communication) se bazează pe activitatea desfășurată de Consorțiul World Wide Web și comunitatea IETF (Internet Engineering Task Force) în încercarea de a dezvolta o abordare standard și interoperabilă a comunicării audio-video în timp real prin intermediul browserelor web, fără a necesita instalarea de plug-in-uri.  
„Credem că WebRTC constituie o parte foarte importantă a soluțiilor de comunicare ce urmează a fi dezvoltate în industria noastră și suntem bucuroși să oferim dezvoltatorilor prima versiune a browserului nostru experimental cu tehnologie WebRTC încorporată,” a declarat Kristofer Dovstam, cercetător coordonator la Ericsson Research.
Ericsson Research este implicat activ în standardizarea tehnologiei WebRTC și dezvoltă implementări prototip ale acestor standarde de peste de doi ani. Cu Bowser, dezvoltatorii pot să experimenteze cu funcționalități de comunicare audio-video în timp real în aplicațiile pentru web mobil.
Ericsson oferă, de asemenea, soluții pentru a permite conectarea browserelor care suportă WebRTC la rețelele de comunicații IMS.
Bowser poate fi descărcat gratuit în diverse magazine online de aplicații.  


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Powered by High tech Blog™