Pages

miercuri, 4 iulie 2012

Europenii au respins definitiv ACTA


imageAcordul comercial de combatere a contrafacerii, cunoscut sub numele de ACTA, a fost respins astăzi de Parlamentul European cu 478 de voturi „împotrivă”, 39 de voturi „pentru” și 165 de abțineri.
În cadrul unui comunicat oficial, Ministrul Comunicațiilor și Societății Informaționale, Dan Nica, salută hotărârea legislativului European – afirmând că rezultatul votului din plen a fost oarecum așteptat pentru că, anterior, cele cinci Comisii (pentru Dezvoltare, Comerț Internațional, Industrie, Cercetare și Energie, Comisia pentru Afaceri Juridice și Comisia pentru Libertăți Civile, Justiție și Afaceri Interne) nu își dăduseră acordul.
„Deși Grupul Popular a cerut amânarea acestui vot foarte important, s-a respins și, iată, vocile milioanelor de utilizatori de Internet din întreaga Europă au fost ascultate”, a precizat Dan Nica. Acesta declarase încă de la preluarea mandatului de ministru, acum două luni, că România nu susține ACTA.
ACTA fusese semnat anterior de toate statele UE, cu excepția Ciprului, Estoniei, Germaniei, Slovaciei și Olandei, la care se adăugau State Unite, Canada, Japonia, Elveția, Mexic, Maroc, Noua Zeelandă, Singapore și Coreea de Sud. În prezent, după o serie de critici aprinse şi manifestaţii de protest, tratatul mai este susţinut în prezent doar de Statele Unite, Japonia şi Maroc, în timp ce Australia, Noua Zeelandă, Mexic, Elveţia şi Uniunea Europeană au refuzat ratificarea.


Sursa: chip.ro

1 comentarii:

Ionut Pantis spunea...

bine ca le-a venit mintea la cap!!!

Trimiteți un comentariu

 
Powered by High tech Blog™