Pages

luni, 4 iunie 2012

Google acuza: Microsoft si Nokia s-au inteles pentru scumpirea telefoanelor

Google a depus o plangere oficiala la Comisia Europeana in care acuza Microsoft si Nokia de organizarea unui cartel al carui scop ar fi cresterea preturilor telefoanelor mobile.

"Conspiratia" Microsoft si Nokia ar viza transferul a 1.200 de patente tehnologice ale celor doua companii catre Mosaid, o firma specializata in licentiere, care ar urma sa dea in judecata producatorii de smartphone-uri Android intr-o incercare de a creste preturile acestora, scrie PhoneArena.

Google acuza Microsoft si Nokia de o conspiratie pentru cresterea preturilor telefoanelor

Scandalul nu este o noutate, iar in SUA tactica Microsoft si Nokia a fost atacata de Barnes & Noble, companie care sustine ca actiunea celor doua companii impiedica intrarea pe piata a micilor producatori de smartphone-uri si tablete.

Tactica instrainarii patentelor pentru a crea probleme concurentei nu este noua, insa daca Microsoft si Nokia au instrainat patente de tip "standards-essentials", care se licentiaza de obicei la un pret rezonabil catre orice producator interesat sa le foloseasca, cele doua companii ar putea avea probleme mari in tribunalele europene.

Sursa: hit.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Powered by High tech Blog™