Pages

miercuri, 13 iunie 2012

Cum blocati reclamele nedorite pe Android

Reclamele nedorite sunt tot mai frecvente si mai neplacute in multe aplicatii gratuite Android. Indiferent daca folositi un device Android cu software-ul original sau un gadget cu root, HIT.ro va prezinta cateva solutii pentru a scadea numarul reclamelor nedorite pe Android.



1. Blocarea reclamelor in Firefox si Opera
Reclamele pe site-urile web pot fi la fel de neplacute precum cele din aplicatii, deoarece intrerup utilizatorul si ocupa spatiul atat de pretios pe ecranul unui smartphone Android.
Solutia Firefox impotriva reclamelor nedorite, AdBlock Plus, este disponibila ca plug-in si pentru versiunea Android a browserului Mozilla si este printre singurele masuri anti-reclama ce pot fi luate pe un telefon fara root.
O alta solutie este Opera Mobile, care permite chiar createa unui filtru personalizat impotriva reclamelor. Adaugarea unei liste de elemente din pagini web ce trebuie ignorate in fisierul urlfilter.ini ajuta Opera Mobile sa filtreze corect aproape toate reclamele nedorite, scrie LifeHacker.
2. Avast Mobile Security
Unele aplicatii antivirus pot filtra reclamele si din browser si din unele aplicatii, insa numai pe smartphone-urile si tabletele cu root.
Avast Mobile Security, aplicatie disponibila gratuit in Google Play (Android Market), ofera protectie impotriva amenintarilor online, dar si un firewall, eficient nu doar impotriva hackerilor. Optiunea Avast permite interzicerea accesului aplicatiilor la internet, Wi-Fi sau 3G, iar reclamele nedorite nu se mai pot incarca.

3. AdFree Android
Disponibila pentru orice device Android cu sistem de operare 2.1 sau mai nou, numai cu root, AdFree Android este o aplicatie care elimina aproape complet reclamele si pop-up-urile nedorite din telefonul sau tableta Android.
Disponibil gratuit in Google Play, AdFree Android este o aplicatie usor de folosit si foarte eficienta: blocheaza reclamele din browser si din aplicatii. Poate cel mai mare avantaj al aplicatiei este faptul ca nu necesita folosirea continua: dupa instalare trebuie deschisa o singura data pentru a elimina reclamele, scrie DotTech.
4. AdAway
O alta aplicatie gratuita foarte populara pentru gadgeturile Android cu root este AdAway, care descarca automat fisierele host necesare pentru filtrarea reclamelor nedorite.
Spre deosebire de AdFree Android, AdAway ofera mai mult control utilizatorului, care poate adauga domenii la lista celor blocate. Deoarece unele aplicatii devin instabile atunci cand nu se pot incarca reclamele, AdAway ofera si optiunea de a crea un Whitelist al aplicatiilor in care permiti afisarea reclamelor in scopul functionalitatii.
5. DroidWall
Un firewall creat special pentru eliminarea reclamelor pe smartphone-urile Android cu root, DroidWall permite restrictionarea accesului la internet pentru orice aplicatie.
Functia poate fi utila si pentru a face trafic mai mic in retelele mobile, deoarece multe aplicatii descarca inutil informatii online, nu doar pentru afisarea reclamelor. Utilizatorii cu experienta Android pot chiar defini reguli speciale iptables cu ajutorul aplicatiei gratuite DroidWall.

Sursa: Hit.ro



1 comentarii:

bogdan spunea...

pt opera luati de aici lista:

http://www.fanboy.co.nz/adblock/opera/urlfilter.ini

o salvati pe android
deschideti opera, scrieti in bara opera:config ,o sa vedeti o casuta de search, bagati urlfilter, il gasiti, va duceti cu browse si adaugati nouul urlfitler, si dati save.
Si daca tot sunteti in opera:config dati search si la cache memory si opriti-o, si asa o sa aveti consum mic de memorie

Trimiteți un comentariu

 
Powered by High tech Blog™