Pages

miercuri, 7 martie 2012

Reteaua nemteasca pe fibra optica: transfer 512 Gbps

Fibra optica este viitorul in domeniul transferului de date in volum si viteza mare. Deutsche Telekom are acum o retea functionala ale carei caracteristici sunt desprinse parca din filmele SF.
iLiKeIT. Reteaua nemteasca pe fibra optica: transfer 512 Gbps
Este vorba despre retea cu o singura fibra optica, capabila sa atinga viteze de transmisie a datelor de pana la 512Gbps, in conditii de test. In realitate limita utilizabila este de "doar" 400Gbps.
Cel mai impresionant aspect este acela ca reteaua de super-viteza este deja instalata pe portiune de un kilometru, intre Berlin si Hanovra, impreuna cu traditionala retea de 10Gbps.
Cercetatorii germani de la Telekom Innovation Laboratories au reusit astfel o premiera mondiala, transmisia de date in acest caz fiind echivalentul transmisiei simultane a 77 de CD-uri de muzica.
Rata maxima de transfer folosita de retelele de internet pe fibra optica existente pana in acest moment era de 100 Gbps, pentru fiecare canal. Daca s-ar folosi toate cele 48 canale ale fibrei optice testate si inventate de catre nemti, viteza totala de trasfer ar atinge uimitoarea rata de 24,6 Tbps (24.600.000.000.000 bit/s).
O colectie intreaga de 3.696 de CD-uri ar putea fi transmise simultan pe o singura fibra optica - un cablu mai subtire decat un fir de par, potrivit Telekom Inovation Laboratories.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Powered by High tech Blog™