Pages

miercuri, 21 martie 2012

OneID: spuneti adio parolei si username-ului

OneID, un nou start up din Silicon Valley, propune o modalitate noua de identificare online, care i-ar putea convinge pe utilizatori sa spuna adio parolei si username-ului.
Avantajul OneID este faptul ca ofera o modalitate simpla de autentificare, fara sa stocheze toate username-urile si parolele intr-o baza de date centralizata care ar fi expusa atacurilor online, scrie Mashable.

OneID propune identificarea prin gadgeturi multiple si functioneaza pe PC, smartphone si tableta. Autentificarea este realizata atat prin gadget-ul activ cat si prin unul de control.
Daca utilizatorul vrea sa se autentifice pe PC, sistemul OneID ii cere verificarea actiunii si pe smartphone. In cazul in care utilizatorul vrea sa foloseasca un singur gadget are la dispozitie un cod PIN pentru autentificare. Pe site-urile Web care folosesc sistemul sunt stocate doar codurile de verificare, inutile pentru hackeri.
Sistemul OneID are o aplicabilitate imediata in plati online, unde procesul este usurat de disparitia procesului de introducere a seriei cardului bancar pentru fiecare tranzactie.
Sursa Hit.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Powered by High tech Blog™