Pages

marți, 28 februarie 2012

Nokia: noi terminale şi servicii la MWC 212

okia a anunţat astăzi o nouă gamă de produse, servicii şi parteneriate în cadrul Mobile World Congress. Stephen Elop, preşedinte şi CEO al Nokia, a preyentat cel de-al patrulea terminal Lumia, telefoane mobile mai inteligente şi o gamă nouă de servicii.

Portofoliul Lumia se extinde

Nokia şi-a extins gama de produse cu Windows Phone prin introducerea noului Nokia Lumia 610, cel mai accesibil terminal Lumia lansat până acum. Producătorul intenţionează să extindă disponibilitatea Lumia 900 pe mai multe pieţe din afara SUA.
Nokia Lumia 610

Creat pentru cei care doresc un prim terminal Lumia cu Windows Phone la un preţ accesibil, Nokia Lumia 610 oferă acces rapid la reţele de socializare, browser web, muzică, jocuri, navigaţie şi aplicaţii din Windows Phone Marketplace. Va fi disponibil în patru culori, la un preţ estimativ de doar 189 euro înainte de taxe şi subvenţii, iar livrările sunt programate să înceapă din al doilea trimestru al acestui an.

Nokia Lumia 900Nokia Lumia 900, lansat în Ianuarie ca primul smartphone Nokia compatibil cu standardul LTE, va fi disponibil cu tehnologia HSPA dual-carrier de până la 42,2 Mbps. Experienţa superioară a conţinutului redat pe ecranul capacitiv ClearBlack AMOLED de 4,3 inci al terminalului şi acumulatorul cu capacitate extinsă vor fi disponibile în mai multe ţări din întreaga lume.

Nokia a anuntat şi aplicația Nokia Reading, care va oferi o experienţă integrată de citire. Cu Nokia Reading, utilizatorii se vor putea bucura mai uşor şi mai rapid de ştiri, cărţi, cărţi audio, inclusiv un catalog de material de citit în limba locală şi posibilitatea de a accesa conţinut offline.

Anunţurile vin după un an în care Nokia a lansat Lumia 710, 800 şi 900 înainte de datele anticipate, dispozitivele fiind foarte bine primite în industrie.

Nokia 808 PureView

Nokia 808 PureView este primul smartphone cu tehnologia exclusivă de prelucrare a imaginilor Nokia PureView, care va permite integrarea unei game largi de experienţe foto de înaltă calitate pe produse Nokia în următorii ani.
Nokia 808 PureView
Nokia 808 PureView îmbină un senzor mare, de înaltă rezoluţie, la 41 megapixeli, tehnologie optică Carl Zeiss şi tehnologia de oversampling dezvoltată de Nokia. Rezultatul constă în imagini extrem de clare, până la cele mai mici detalii, performanţă superioară în condiţii de iluminare scăzută şi capabilitatea de a salva imagini ca fişiere de dimensiuni reduse pentru expedierea prin email, MMS sau distribuirea în reţele de socializare.

Nokia 808 PureView include şi Nokia Rich Recording pentru înregistrare audio la calitate de CD, înregistrare şi redare video HD la 1080p şi tehnologie exclusivă Dolby Headphone, care transformă orice conţinut stereo într-o experienţă surround sound personală, oricare ar fi setul cu căşti folosit.

Asha, terminale mobile tot mai inteligente

Nokia Asha 302 Producătorul face trecerea de la terminalele cu capabilităţi de bază la smartphone-uri, lansâns trei noi terminale Asha pentru utilizatorii care doresc să lucreze, să înveţe şi să se joace.

Creat pentru consumatori urbani şi antreprenori, Nokia Asha 302 este un dispozitiv cu tastatură QWERTY premium. Oferă o experienţă de lucru mobilă, cu push email, calendar şi sincronizarea contactelor cu suport Mail for Exchange – o capabilitate nouă oferită de terminalele Nokia S40.

Nokia Asha 202 Destinate accesării rapide a reţelelor de socializare, Nokia Asha 202 şi 203 aduc ecranul tactil pe produse cu preţ accesibil şi oferă un pachet de 40 de jocuri Electronic Arts gratuite.

Asha 202 oferă şi tehnologia Nokia Easy Swap pentru terminale dual-SIM, care permite utilizatorilor să comute uşor între cartelele SIM şi să se bucure de avantajele planurilor tarifare oferite de operatori.

Nokia Asha 203Un alt factor de diferenţiere îl reprezintă actualizarea cunoscutului serviciu Life Tools, redenumit Nokia Life, care oferă informaţii utile pe terminale Nokia S30 şi S40, inclusiv pe noile Asha 202 şi Asha 203. Utilizatorii din India, China, Indonezia şi Nigeria vor beneficia de sfaturi utile legate de viaţa cotidiană, creşterea şi educarea copiilor, educaţie, agricultură şi servicii de divertisment, livrate prin SMS.

Noile terminale Asha completează gama Nokia Asha, disponibilă acum în peste 100 de ţări.

Mai departe, mai rapid

În domeniul serviciilor bazate pe locaţie, Nokia şi Groupon intenţionează să lanseze reduceri şi oferte competitive pe piaţă. Nokia anunţă şi o nouă versiune a Nokia Drive pentru Windows Phone, care va include şi asistenţă completă offline pentru navigaţia pas cu pas. În plus, Nokia Drive va reţine trasee personale cu mijloace de transport în comun, va oferi informaţii despre trafic şi va reconfigura automat traseele pentru evitarea blocajelor în trafic.

Nokia intenţionează să lanseze şi versiunea pentru Windows Phone a Nokia Transport, care va oferi informaţii pentru deplasarea pe jos, cu metroul, tramvaiul, cu trenuri suburbane şi autobuze în peste 500 de oraşe din 45 de ţări.

Sursa: chip.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Powered by High tech Blog™