Pages

marți, 17 ianuarie 2012

Tabletele cu chipset Intel şi sistem Windows 8, prea scumpe?

Preţul viitoarelor tablete cu sistem de operare Windows 8, create folosind noua platformă Intel Clover Trail, se anunţă a fi unul piperat, într-atât încât noile produse ar putea să nu facă faţă concurenţei aprige prezentate de gama Apple iPad şi tabletele bazate pe Android.


Responsabile pentru preţurile necompetitive par să fie atât Intel, cât şi Microsoft, niciuna din companii fiind dispusă să reducă preţurile pentru sprijinii eforturile producătorilor hardware. Astfel, daca nimic nu se schimbă în perioada următoare, preţul tabletelor cu sistem Windows 8 şi chipset Intel va începe de la un minim de 599 dolari, pentru a urca la valori chiar mai ridicate după adăugarea dotărilor suplimentare.

Costurile foarte ridicate ale platformei Intel X86 ar putea determina companiile producătoare să se reorienteze către alternative mai puţin costisitoare bazate pe arhitectura ARM. O astfel de măsură este în dezavantajul utilizatorilor finali, care vor trebui să se mulţumească doar cu versiunea pentru dispozitive ARM a sistemului de operare Windows 8, ediţie care nu poate rula aplicaţii obişnuite pentru PC.

Astfel, utilizatorii vor trebui să aleagă între tabletele cu procesoare ARM, cu acces la o selecţie limitată de aplicaţii special create şi tabletele premium cu procesor Intel X86, mai costisitoare, dar cu avantajul de a putea rula orice aplicaţie disponibilă pentru PC-urile cu sistem de operare Windows.

Având la dispoziţie doar o selecţie modestă de aplicaţii, este greu de crezut că tabletele de buget cu Windows 8 pentru dispozitive ARM vor avea succesul sperat de Microsoft. Din tabăra x86, tabletele Windows 8 cu platformă Intel Clover Trail pot rula versiunea pentru PC a suitei Microsoft Office, Yahoo Messenger 11.5 şi aproape orice aplicaţie Windows avem nevoie, dar la ce bun dacă prea puţini şi le pot permite.

Sursa: go4it.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Powered by High tech Blog™