Pages

marți, 24 ianuarie 2012

Smartphone-ul, in rol de medic? Ecranul tactil ne va spune cum stam cu sanatatea

Smartphone-ul ar putea inlocui medicul de familie si ne-ar putea furniza, in viitor, date despre sanatate, relateaza Reuters, care citeaza un studiu realizat de Korea Advanced Institute of Science of Technology (KAIST).

“Totul a inceput de la ideea ca touch-screen-urile recunosc semnalele electrice transmise de deget, astfel, se pot recunoaste unele proteine si ADN-ul”, a declarat expertul Hyun-gyu Park, citat de Ziare.com

Potrivit datelor studiului, un ecran tactil poate determina prezenta si chiar concentratia moleculelor de ADN, cu aproape aceeasi precizie ca si aparatura conventionala, acesta fiind un prim pas spre utilizarea lor pentru realizarea de analize medicale.

Park a precizat ca mai studiaza identificarea cu ajutorul smartphone-ului a unor proteine care evidentieaza, de obicei, cancerul la ficat. Echipa lucreaza, in prezent, la fabricarea unui ecran tactil cu proprietati speciale, capabil sa recunoasca precis mai multe biomolecule.

In plus, cercetatorii au in vedere proiectarea unor telefoane cu o fanta speciala, in care ar urma sa fie introdusa o lamela cu mostre de sange sau urina, pentru o analiza rapida.

Sursa: gadgetreport.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Powered by High tech Blog™