Pages

miercuri, 28 decembrie 2011

Intel lanseaza Thunderbolt in aprilie

Intel va lansa, in aprilie anul viitor, tehnologia proprietara Thunderbolt, momentan disponibila doar pe o serie de dispozitive high-end. Intel si-a anuntat deja partenerii in legatura cu lansarea pacilor de baza cu suport Thunderbolt, scrie Macrumors.

Thunderbolt, tehnologie proprietara a Intel si considerata concurenta pentru USB 3.0, va deveni disponibila la scala larga si pe alte computere decat cele ale Apple - MacBook Pro, MacBook Air, Mac mini si iMac, mai precizeaza sursa citata.


Potrivit Digitimes, este de asteptat ca Thunderbolt sa devina mai accesibila din punct de vedere al pretului in 2012, odata cu decizia Intel de a dota placile de baza si cu aceasta tehnologie.

Spre deosebire de majoritatea celorlalti jucatori de pe piata, Intel nu crede ca USB 3.0 si Thunderbolt trebuie privite ca tehnologii concurente, ci doar ca tehnologii complementare.

Intel Thunderbolt va oferi o viteza de transfer de 10 Gb/s – de doua ori mai mare decat in cazul tehnologiei USB 3.0, dar cu mult sub maximul teoretic, care ar ajunge la 100 Gb/s, folosind cablurile optice.

Transferurile de date ultra-rapide se adreseaza in primul rand consumatorilor care folosesc content video HD.

Sistemul promite, totodata, reducerea numarului de cabluri pe care utilizatorii le folosesc.

Thunderbolt are abilitatea de a transporta multiple tipuri de semnal, facilitand alimentarea cu energie si conectarea cu perifericele, prin intermediul unui singur cablu.

Sursa: hit.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Powered by High tech Blog™