Pages

miercuri, 28 decembrie 2011

Cele mai trasnite inventii ale anului 2011

Creativitate fara margini pentru pasionatii de tehnologie care au prea mult timp liber.




1. Mana artificiala Stark. Inspirat poate de Luke Skywalker din Razboiul stelelor, inventatorul, Mark Stark, a creat prototipul pentru prietenul lui, Dave, care s-a nascut fara mana stanga. Obiectul este flexibil si poate inlocui cu destul de mult succes echivalentul lui uman. Prototipul cantareste putin si este usor de folosit.

2. Google Prius. Google, in parteneriat cu Toyota, a inventat prima masina fara sofer. Automobilul gandeste in locul soferului si actioneaza asa cum probabil ar actiona acesta. 7 masini au fost deja testate si sunt folosite de angajatii Google.

3. Oglinda care stie cum iti bate inima. O camera video aflata in spatele oglinzii isi da seama cum stai cu sanatatea uitandu-se la variatiile lumii reflectate pe fata ta. Un algoritm transforma toate datele in bataile inimi si calculeaza pulsul.

4. Imprimanta pentru rucsac. Oriunde te-ai afla, poti printa documentele de care ai nevoie. Gadget-ul functioneaza pe orice suprafata plata.

5. Armura BodyGuard. David Brown a inventat o manusa care poate combate criminalitatea. Modelul lasa loc pentru viitoare inbunatatiri, insa in sine este un salt imens. Manusa poate fi folosita de oricine, dar este momentan doar in faza de prototip.

Cititi mai multe pe  yoda.ro


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Powered by High tech Blog™