Pages

marți, 6 decembrie 2011

Apple, suspectata de aranjarea preturilor pentru carti cu editurile europene

Compania americana Apple, alaturi mai multe edituri internationale cu activitate in Europa, este investigata pentru o posibila stabilire a preturilor in cazul mai multor titluri de carti care se comercializeaza prin intermediul AppStore - iTunes, scrie Engadget.

Apple, suspectata de  aranjarea preturilor pentru carti cu editurile europene
Investigatia a fost demarata de biroul antitrust al Comisiei Europene si vizeaza verificarea modalitatii de vanzare a titlurilor de carte electronica.

Astfel, CE investigheaza daca pe langa Apple, in "afacerea" fixarii unor preturi mai sunt implicate nume de publisheri precum Hachette Livre (Lagardere Publishing, Franta), Harper Collins (News Corp., SUA), Simon & Schuster (CBS Corp., SUA), Penguin (Pearson Group, Marea Britanie) and Verlagsgruppe Georg von Holzbrinck (Germania).

Potrivit unui comunicat de presa international, Comisia Europeana vrea sa vada daca numele aminitite sunt implicate in vreo activitate de stabilire a unor practici anti-concurentiale si care ar putea afecta vanzarile de carte electronica pe piata europeana.

Sursa: hit.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Powered by High tech Blog™