Pages

marți, 6 decembrie 2011

Apple Handshake vrea sa revolutioneze si transferul de date intre device-uri

In ultimii 10 ani, Apple a fost, fara indoiala, cea mai inovativa companie din lume. Inventiile pe care le-a propus industriei au schimbat comportamentul uman. Aceeasi companie intentioneaza sa continue seria inovatiilor cu o noua tehnologie legata de schimbul de informatii si date intre device-uri electronice prin intermediul urmatoarei generatii de camere foto, scrie PatentlyApple.

Apple Handshake vrea sa revolutioneze si transferul de date intre device-uri
Noul patent, denumit Handshake, inregistrat de Apple la data de 1 decembrie anul acesta, arata ca firma ramane inovativa chiar si fara geniul lui Steve Jobs. Noul patent se refera la schimbul de date rapid si sigur intre doua dispozitive electronice, prin intermediul camerelor foto.

Solutia tehnologica va putea fi folosita inclusiv in retail, iar de acum lucrurile devin foarte serioase in conditiile in care Apple intra segmentul de activitate al PayPal sau Bump. Cum functioneaza sistemul? Una dintre camerele unui device electronic capteaza o imagine, iar daca un alt dispozitiv electronic cu capabilitati similare se afla in zona, il detecteaza si identifica daca acesta din urma este dotat cu camere foto.

Pe scurt, daca un telefon "vede" un alt device, se poate conecta la el, se autentifica si poate trimite sau primi orice fel de date.

Sursa:Hit.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Powered by High tech Blog™