Pages

marți, 27 decembrie 2011

Anonymous a spart serverele Stratfor

Grupul de hackeri Anonymous a reusit sa intre in posesia datelor mai multor carduri de credit si a altor informatii sensibile in urma unui atac informatic desfasurat chiar asupra companiei de analiza internationala Stratfor. 



Cei de la Anonymous au spus ca intentioneaza sa doneze banii din conturile sparte Crucii Rosii si altor organizatii de acest gen, scrie Venturebeat.

Hackerii Anonymous au reusit sa intre in posesia mai multor parole, e-mailuri si carduri de credit ale agentiei americane de analiza politica, Startfor. Cei de la agentia americana au confirmat atacul si au suspendat activitatea serverului afectat si al serviciilor de e-mail.

Totusi, cei de la Stratfor spun ca atacul nu este de proportiile anuntate de cei de la Anonymous si ca au fost afectate datele "catorva" membri care cumpara revista de analiza.

Cei de la Anonymous sustin ca Stratfor, desi lucreaza cu Pentagonul, nu codificase informatia pe care programatorii au accesat-o. In plus, au anuntat hackerii, Anonymous va dona un milion de dolari (din cardurile sparte) unor organizatii caritabile.

Sursa:hit.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Powered by High tech Blog™