Pages

luni, 21 noiembrie 2011

Amazon pregăteşte un smartphone!

Se pare că, mai nou, “Amazon” devine un sinonim pentru “succes“: după vânzările excepţionale ale e-book reader-ului Kindle, se întrevede un sezon bun pentru tableta Kindle Fire şi se prefigurează la orizont şi un smartphone sub aceeaşi marcă!

amazon

Informaţia vine dinspre departamentul de cercetare al Citigroup, care a publicat recent o notă a analistului Mark Mahaney: “Pe baza verificărilor efectuate de Kevin Chang, analist hardware din Taipei, asupra principalelor lanţuri de aprovizionare din Asia, am ajuns la concluzia că Amazon ar pregăti un smartphone care va fi lansat în în trimestrul patru din 2012”, scrie acesta în nota informativă.

Mahaney mai precizează că Amazon ar dezvolta telefonul împreună cu producătorul Foxconn International Holdings Ltd. Astfel, FIH va dezvolta conceptul smartphone-ului şi va primi taxele NRE (non-recurring engineering fees) din partea Amazon, iar partea de execuţie va reveni diviziei TMS din cadrul grupului Hon Hai (aceeaşi care a produs e-reader-ul şi tableta Amazon).

Conform predicţiilor Citigroup, smartphone-ul va fi bazat pe un procesor OMAP 4 de la Texas Instrument şi pe un chip dual mode Qualcomm (furnizor cu tradiţie pentru Amazon!) din seria 6 .

Estimările realizate de Mahaney au dus la un preţ aproximativ de producţie de 150 până la 170 de dolari, analistul menţionând faptul că un preţ de vânzare competitiv ar trebui să fie apropiat de această sumă. “Pentru un brand cum ar fi HTC, ar fi nevoie de un preţ al produsului pornind de la 243 dolari pentru a obţine un profit de brut de 30%. Dacă Amazon ar fi, de fapt, dispus să piardă nişte bani, diferenţa de preţ ar putea fi chiar mai mare”, notează acesta.

Deşi nu precizează, concret, dacă smartphone-ul va folosi sistemul de operare Google Android, dar sugerează aceasta, specificând că Amazon va trebui să plătească redevenţe către Microsoft pentru sistemul de operare (OS royalty) – în condiţiile în care Microsoft a obţinut în justiţie această taxă din partea partenerilor hardware care folosesc Android.

Speculaţiile cu privire la preţul telefonului sunt cât se poate de reale, în condiţiile în care Amazon a scăzut preţul tabletei Kindle Fire la numai 199 de dolari şi se aşteaptă la vânzări de cinci milioane de bucăţi în ultimul trimestru al anului. Conform iSuppli, acest preţ ar fi mai mic decât cheltuielile de producţie, în condiţiile în care doar preţul componentelor ar ajunge la 185,60 dolari.

Viitorul Kindle Phone ar urma să fie un alt “vehicul pentru vânzări”, o extensie mobilă a site-ului, complementar tabletei Fire. Conform scenariilor, ar putea integra o aplicaţie care să scaneze produsul dorit de pe site şi să îl cumpere printr-o singură apăsare de buton. 

Sursa: chip.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Powered by High tech Blog™