Pages

duminică, 23 octombrie 2011

Jobs pregatea o “revolutie” in televiziune


Steve Jobs s-a focusat, inainte sa moara, pe dezvoltatea unei tehnologii cu care spera sa rescrie standardele in materie de televiziune, afirma scriitorul Walter Isaacson, in biografia dedicata vizionarului sef de la Apple.

Asa cum a revolutionat industria telefoniei mobile cu iPhone, industria muzicala cu iPod si pe cea a dispozitivelor browsing mobile cu iPad, Jobs se pregatea sa lanseze un televizor unic si o tehnologie care ar fi impus noi standarde in materie, afirma Washington Post, care citeaza un pasaj din biografia scrisa de Isaacson.

“Isi dorea foarte mult sa faca pentru televiziune ceea ce a facut pentru computere, playere musicale si telefoane. Adica sa le faca simple si elegante”, a declarat Isaacson.

“Televizorul lui Jobs urma sa isi ruleze informatia din iCloud. In acest fel, Steve Jobs credea ca vom renunta la toate gadgeturile associate, de la DVD-uri la Blue-Ray playere”, a mai spus acesta.

Apple lucreaza la o noua tehnologie pentru televiziune care ar putea “revolutiona” piata TV, la fel cum a facut lansarea iTunes in industria muzicala.

 GR cita un material aparut in Wall Street Journal, care afirma ca Apple vrea sa reinventeze modul in care consumatorii platesc pentru ceea ce vad la televizor, la fel cum a facut-o cu serviciul muzical iTunes.

Ultimele informatii vin sa confirme zvonurile privind lansarea, anul viitor, a celei de-a treia generatii a consolei Apple TV alaturi de primul televizor Apple.  Prima consola a fost lansata in 2006, iar in 2010, compania a venit cu un upgrade semnificativ, care a adus un receiver mic si performant.

Consola a primit, luna trecuta, un update semnificativ de soft, care permite utilizatorilor sa isi salveze “in cloud” filmele, serialele si muzica preferata. Versiunea precedenta permitea doar inchirerea acestora.

Aflati din clipul de mai jos cum arata si cum functioneaza Apple TV 2010.
Ce ar putea aduce noul Apple TV 3.0?

Potrivit analistilor, cu siguranta noul serviciu Apple TV va upgrada semnalul HD de la  720p la 1080p (full HD).  In plus, va aduce un plus la capitolul continut, de la soft-ul de operare, la produsele media oferite (filme, seriale, emisiuni, muzica, posturi de radio etc.).

De asemenea, noul Apple TV va integra si produsele media proprii produse de utilizatori, astfel ca am putea asista, in premiera, la dezvoltarea chiar a unui canal video in genul youtube.com.

Nu este exclus, de asemenea, ca Apple TV sa permita utilizatorilor sa acceseze jocuri, inclusiv in retea, si servicii social-network.

Apple TV  vs. Google TV

Apple va avea un rival de temut pe piata multimedia. Google pregateste, de asemenea, noua generatie a platformei TV.  Oficialii Google au prezentat, recent, in cadrul unei intalniri cu dezvoltatorii de aplicatii Android primele detalii ale viitoarei platforme Google TV.

Noua platforma se va baza pe Android 3.1, urmand sa ofere o interfata simpla si atractiva, in genul celei prezente pe gadgeturile cu acest sistem de operare. Utilizatorii Google TV vor avea la dispozitie, pe langa tastaturile deja cunoscute, de la Logitech si Sony, posibilitatea de a controla experienta multi-media cu ajutorul telefonului mobil.
Google TV va oferi o gama larga de produse, de la canalele clasice de televiziune in sistem HD, la internet, jocuri si interactivitate online. Vom putea astfel, in acelasi timp, sa vedem un film, sa cautam ceva pe google, sa vedem informatiile de pe bursa sau cele din sport, sa rezervam bilete la un spectacol sau sa cumparam ceva online si sa stam de vorba cu prietenii pe chat. Totul pe ecranul televizorului.


O “revolutie” multimedia

Potrivit specialistilor, daca noile produse Apple TV si Google TV vor rula la nivelul asteptarilor, ar putea avea acelasi impact precum a avut iPad-ul in piata calculatoarelor. Continutul multimedia (web,tv,social media, games etc.) va  forta, practic, producatorii de televizoare sa lanseze, in viitor, numai aparate Internet-enabled.

Pe de alta parte, dezvoltarea platformelor multimedia ar putea schimba, din multe puncte de vedere, internetul. Site-urile web vor fi nevoite sa dezvolte continut video adaptat consumului pe TV.

Platformele multimedia, in genul Apple TV si Google TV, ar putea aduce schimbari semnificative si pe piata televiziunii prin cablu, in conditiile in care, daca vor reusi sa ofere continutul multimedia pe care si-l propun, astfel de gadgeturi ar putea face inutile setbox-urile firmelor de cablu TV, care gestioneaza o oferta limitata (TV&internet). 

Sursa: gadgetreport.ro


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Powered by High tech Blog™