Pages

sâmbătă, 29 octombrie 2011

Codul QR, creaza-ti propriul tau Cod QR

Ce este Codul QR?

Codul QR este o formă de bare bidimensionale sau cod matrice care a fost creat în 1994 de către japonezi Corporation Denso-Wave. Creatorii de cod au vrut să producă un decodor rapid și, prin urmare, numele său "QR"(Quick Response), răspuns rapid. Deși aceste coduri nu sunt utilizate în mod normal în multe părți ale lumii în acest moment, acestea sunt foarte frecvente în Japonia, unde acestea sunt cea mai populară formă de bare bidimensionale.

Ele sunt utilizate cu regularitate în împreună cu telefoanele mobile pentru acces rapid la anumite site-uri pe net unde pot fi utilizate coduri pentru a stoca adrese URL sau adrese.
Un utilizator, cu software-ul cititor necesar și un telefon cu camera, pot scana codul imagine pe care browser-ul telefoanelor il va redirecționa către URL-ul în cauză. Simplitatea de a lega de lumea fizică în lumea electronica, cunoscut sub numele de "hyperlinkuri fizice" sau "hardlink" este esența codului QR și explică popularitatea sa enormă. Un cod QR poate stoca un maxim de 7089 caractere numerice și 4296 de caractere alfanumerice. Există două tipuri de QR-cod "Micro QR Code" și "Design QR".



Ce poti sa faci cu Codul QR?

Poti sa il pui pe cartea de vizita, pe un fluturas, pe un poster sau poate fi folosit in sortarea cartilor, CD-urilor, etc

Ce pot sa transform in Cod QR?

Orice fel de TEXT sau URL

Unde pot sa gasesc un Generator de cod QR?

Intrati pe  Qurify.com  si faceti-va propriul cod QR

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Powered by High tech Blog™